Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι γεωπολιτικές εντάσεις αποσυντονίζουν το πετρέλαιο

Οι γεωπολιτικές εντάσεις αποσυντονίζουν το πετρέλαιο

Διαφήμιση

18/6/2019
Κατεύθυνση αναζητά το πετρέλαιο την Τρίτη.

Μεικτά πρόσημα καταγράφει το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς εντείνονται οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων σημείωσε πτώση ρεκόρ αυτό το μήνα σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων δύο ετών.

Το επιχειρηματικό κλίμα των Η.Π.Α. έχει επιδεινωθεί καθώς οι εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών κλιμακώνονται επιφέροντας αρνητικές συνέπειες για το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί γύρω στο 20% εν μέρει λόγω ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και απογοητευτικών οικονομικών δεδομένων.

Ωστόσο, οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή είναι πιθανό να υποστηρίξουν τις τιμές, εκτιμούν οι αναλυτές.

Ο φόβος μιας αντιπαράθεσης μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να υφίσταται μετά από την επίθεση που δέχθηκαν δύο πετρελαιοφόρα, για την οποία η Ουάσιγκτον κατηγόρησε για την Τεχεράνη. Το Ιράν έχει αρνηθεί τη συμμετοχή.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ Φάλιχ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν για τη διατήρηση ανοιχτών λωρίδων ναυσιπλοΐας για το πετρέλαιο και άλλες πηγές ενέργειας για να εξασφαλίσουν σταθερές προμήθειες.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν επίσης τη συνάντηση των κρατών του ΟΠΕΚ+, στην οποία θα αποφασιστεί η διατήρηση ή όχι των περικοπών στην παραγωγή.

Την Τρίτη το πρωί (11.44 ώρα Ελλάδος), το μπρεντ καταγράφει πτώση κατά 0,30% στα 60,76 δολάρια και το αργό σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,02% στα 51,94 δολάρια.

 

insider.gr