Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΗΠΑ: Οι επεκτάσεις των αγωγών πετρελαίου Midland-ECHO της Enterprise για να προστεθούν 450.000 bpd στο δίκτυο

ΗΠΑ: Οι επεκτάσεις των αγωγών πετρελαίου Midland-ECHO της Enterprise για να προστεθούν 450.000 bpd στο δίκτυο

Διαφήμιση

Παρασκευή 01/11/2019 – 09:05
Η επέκταση του αγωγού Midland-ECHO 3 αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2020
Η αμερικανική Enterprise Products Partners LP ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/10/2019 ότι αναμένεται οι επεκτάσεις του συστήματος αγωγών πετρελαίου Midland-ECHO 3 και 4 Permian θα προσθέσουν χωρητικότητα περίπου 450.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) η καθεμία με πρόσθετη.
Το Midland-ECHO 4 επεκτείνεται περαιτέρω στα 540.000 bpd, δήλωσε ο Jim Teague, διευθύνων σύμβουλος της Enterprise, στην τριμηνιαία ανακοίνωση των κερδών.
Η επέκταση του αγωγού Midland-ECHO 3 αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2020. Το σύστημα μεταφέρει αργό πετρέλαιο από το Midland του Τέξας, την καρδιά της λεκάνης της Permian, στο σταθμό ECHO της επιχείρησης στο Χιούστον.
Η προσθήκη νέων αγωγών φέτος βοήθησε στην άμβλυνση της συμφόρησης στο Permian, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή λεκάνη της χώρας, όπου οι τιμές υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε περίπου τέσσερα χρόνια το 2018.

Άνοδο 1,9 εκατ. bpd

Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην Permian έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες καθώς οι εταιρείες εξόρυξης μειώνουν τον αριθμό των πετρελαϊκών μονάδων, εστιάζοντας περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί της αυξημένης παραγωγής.
«Οι πελάτες μας είναι μεγάλοι παραγωγοί. Δεν βλέπω κάποιον όπως ο Exxon ή η Chevron να επιβραδύνει «, είπε ο Teague.
Οι όγκοι των θαλάσσιων τερματικών σημείωσαν άνοδο σε 1,9 εκατομμύρια bpd το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 1,5 εκατομμύρια bpd το προηγούμενο έτος.
Η πρόσφατη άνοδος των παγκόσμιων ναύλων για τους πολύ μεγάλους μεταφορείς αργού (VLCC) επιβραδύνει τη δραστηριότητα των εξαγωγών από την ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής της Brent Secrest.
Οι τιμές για ναυλωμένα πετρελαιοφόρα από τον Κόλπο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ακτή του Κόλπου προς την Ασία έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ αυτό το μήνα καθώς οι παγκόσμιοι traders πετρελαίου αντιμετώπισαν έλλειψη δεξαμενόπλοιων μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στις μονάδες της κινεζικής COSCO.
Ωστόσο, η ικανότητα αποθήκευσης και η ευελιξία να πωλούν σε τοπικά εργοστάσια διύλισης στην περιοχή του Χιούστον βοήθησαν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της επιβράδυνσης των εξαγωγών, δήλωσε ο Secrest.

www.worldenergynews.gr