Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Το Καζακστάν υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου

Το Καζακστάν υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου

Διαφήμιση

Δευτέρα 17/06/2019 – 21:03
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας επεσήμανε ότι οι τιμές του πετρελαίου απειλούνται τόσο από εμπορικούς πολέμους που επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη όσο και από ανισορροπίες στην αγορά

Το Καζακστάν υποστηρίζει την επέκταση της παγκόσμιας συμφωνίας περικοπής της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας του Καζακστάν Kanat Bozumbayev στο Reuters.
Ο Bozumbayev δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου της Κεντρικής Ασίας έχει σημειώσει καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη συμμόρφωση με το σύμφωνο μέχρι στιγμής φέτος, μειώνοντας την παραγωγή στα 1,76 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), αρκετά κάτω από την ποσόστωσή του 1,86 εκατομμυρίων bpd.
«Συμφωνώ απόλυτα με τους συναδέλφους μου (από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία) στο ότι η συμφωνία πρέπει να επεκταθεί», δήλωσε ο Bozumbayev.
«Πιστεύουμε ότι η συμφωνία πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».
Ο Bozumbayev ανέφερε ότι οι τιμές του πετρελαίου απειλούνται τόσο από εμπορικούς πολέμους που επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη όσο και από ανισορροπίες στην αγορά που αποδεικνύεται από μια νέα συσσώρευση αποθεμάτων.
«Αυτή η επέκταση (της συμφωνίας) θα πρέπει να διασφαλίσει τη μείωση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στο μέσο όρο των πέντε ετών, γεγονός που με τη σειρά του θα υποστηρίξει τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου», ανέφερε.
Ο Bozumbayev πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το αν θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η παραγωγή ή όχι, θα μπορούσαν να καθοριστούν αργότερα και να αναπροσαρμόζονται τακτικά ανάλογα με τη δυναμική της αγοράς.

www.worldenergynews.gr