Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Kemp ( Reuters): Μείωση της απασχόλησης στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ – «Παγώνουν» οι επενδύσεις

Kemp ( Reuters): Μείωση της απασχόλησης στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ – «Παγώνουν» οι επενδύσεις

Διαφήμιση

Πέμπτη 12/09/2019 – 
Τον Αύγουστο, η απασχόληση ήταν 2% χαμηλότερη σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους
Η απασχόληση στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στις Η.Π.Α. άρχισε να μειώνεται καθώς οι παραγωγοί και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανταποκρίνονται στην απότομη πτώση των τιμών από το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με τον αναλυτή του Reuters, John Kemp ο αριθμός των θέσεων εργασίας σε «δραστηριότητες υποστήριξης ορυχείων», μια κατηγορία που περιλαμβάνει γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και υπηρεσίες προετοιμασίας χώρων, είναι ελαφρά χαμηλότερα από τον Οκτώβριο του 2018.
Τον Αύγουστο, η απασχόληση ήταν 2% χαμηλότερη σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους και μειώθηκε κατά 4% από το πρόσφατο υψηλό της, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσίευσε η αμερικανική υπηρεσία στατιστικών για την εργασία την Παρασκευή.
Η απασχόληση στην υποκατηγορία «δραστηριότητες υποστήριξης πετρελαίου και φυσικού αερίου», οι οποίες κάλυπταν κατά κύριο λόγο τις υπηρεσίες εγκατάστασης και ολοκλήρωσης του χώρου, είχαν μειωθεί κατά περίπου 11.000 θέσεις εργασίας ή κατά 4% μεταξύ Οκτωβρίου και Ιουλίου.
Η απασχόληση στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι χαμηλότερη καθώς η βιομηχανία προσαρμόζεται σε χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας.

Μείωση 17%

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων γεώτρησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχει μειωθεί κατά 185 ή 17% από το τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες μετρήσεις από την εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes.
Και ο αριθμός των νέων φρεατίων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επτά μεγάλες σχιστολιθικές διαδρομές -παρακολουθούμενες από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των Η.Π.Α. (EIA)- είχαν μειωθεί κατά 14% τον Ιούλιο από το υψηλό τους τον Οκτώβριο.
Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των φρεατίων που ολοκληρώνεται κάθε μήνα έχει διατηρηθεί, παρά την ύφεση της γεώτρησης, η οποία έχει κρατήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.
Όμως, καθώς η απογραφή των πηγαδιών που έχει γίνει διάτρηση αλλά μη ολοκληρωμένων υποχωρεί, είναι πιθανό ότι οι ολοκληρώσεις θα μειωθούν επίσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και το 2020.
Λιγότερες ολοκληρώσεις θα πρέπει να μεταφραστούν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της παραγωγής πετρελαίου, σηματοδοτώντας το τέλος της δεύτερης φρενίτιδας του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Η πρώτη «έκρηξη» σχιστολιθικού διήρκεσε από το 2012 έως τα μέσα του 2014.
Η δεύτερη ξεκίνησε στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017 και διήρκεσε μέχρι το 2018.

Εμφανή τα πρώτα σημάδια προσαρμογής

Η εμπειρία δείχνει ότι χρειάζονται περίπου 3-4 μήνες να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου, ώστε να μετατραπούν σε χαμηλότερο αριθμό μετρήσεων και περίπου 9-12 μήνες για να μετατραπούν σε χαμηλότερη παραγωγή.
Η επιβράδυνση των τιμών του πετρελαίου από τον Οκτώβριο του 2018 θα πρέπει να αρχίσει να μεταφράζεται σε πολύ βραδύτερη ή και αρνητική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και μετά το 2020.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Διοίκησης για τις Ενεργειακές Πληροφορίες, η ετήσια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου επιβραδύνεται σε περίπου 5% μέχρι τα τέλη του 2020 από 20% έως τον Οκτώβριο του 2018 («Βραχυπρόθεσμη Ενεργειακή Προοπτική», EIA, 10 Σεπτεμβρίου).
Τα πρώτα σημάδια αυτής της προσαρμογής είναι ήδη εμφανή, με την παραγωγή να είναι επίπεδη μεταξύ του τέλους του 2018 και του Μαΐου του 2019.
Η βραδύτερη ανάπτυξη της παραγωγής σχιστολιθικού στην Ουάσινγκτον θα αποτελέσει ουσιαστικό μέρος της επανεξισορρόπησης στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Η προσαρμογή είναι ήδη αρκετά προχωρημένη και πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζεται μέσα στους επόμενους 12 μήνες – εκτός αν υπάρξει παγκόσμια ύφεση ή ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να προωθήσει τις τιμές πρόωρα.

www.worldenergynews.gr