Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κέρδη 1% για το πετρέλαιο

Κέρδη 1% για το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Κέρδη κατέγραψε σήμερα το πετρέλαιο ανακάμπτοντας από τις χτεσινές απώλειες με τους επενδυτές να αναμένουν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού πετρελαίου. Οι αναλυτές αναμένουν επίσης τα αποθέματα αμερικανικού πετρελαίου να έχουν ενισχυθεί κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια για τέταρτη συνεχή εβδομάδα.

Συγκεκριμένα το αργό πετρέλαιο παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 65 σεντς ή 1% στα $ 64.05 ανά βαρέλι. Το Βrent επίσης ενισχύθηκε κατά 54 σεντς ή 0,8% στα $71,72 ανά βαρέλι.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πετρέλαιο το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μεταξύ άλλων οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Λιβύη καθώς και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ σε Ιράν και Βενεζουέλα. Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μειώθηκαν τον Απρίλιο στο χαμηλότερο ημερήσιο επίπεδό τους για φέτος.

Υπενθυμίζεται πως χτες έκλεισε στα $63,40 ανά βαρέλι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Απριλίου στον απόηχο δημοσιευμάτων που φέρουν Ρώσο αξιωματούχο να έχει αμφισβητήσει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής.

capital.gr