Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κρυπτονόμισμα που στηρίζεται στα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας φτιάχνει η Βενεζουέλα

Κρυπτονόμισμα που στηρίζεται στα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας φτιάχνει η Βενεζουέλα

Διαφήμιση

Η Βενεζουέλα σκοπεύει να φτιάξει το δικό της κτυπτονόμισμα, το «πετρο-νόμισμα» Petro, το οποίο θα στηρίζεται στα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού και διαμαντιών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ν. Μαδούρο από την τηλεοπτική του εκπομπή την Κυριακή.

Αναλύοντας τους σχετικούς σχεδιασμούς, ο Μαδούρο εξήγησε ότι αυτό θα επιτρέψει στη Βενεζουέλα να αναβαθμίσει τη νομισματική θέση που κατέχει και να πραγματοποιήσει τις οικονομικές συναλλαγές της ώστε να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε νέες μορφές διεθνούς χρηματοδότησης για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο νόμισμα και πώς ακριβώς θα μπορέσει να λειτουργήσει, οι πρώτες εκτιμήσεις συνηγορούν στο ότι το Petro θα προσομοιάζει στο bitcoin.

Το γεγονός, όμως, ότι για πρώτη φορά ένα ψηφιακό νόμισμα θα κυκλοφορήσει από κρατικό φορέα, αποτελεί σημείο που προβληματίζει όσους σχολιάζουν τις προοπτικές του εγχειρήματος της Βενεζουέλας.

πηγή: energypress.gr