Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η «mega» επένδυση της Carlyle για την εξαγωγή αργού από τις ΗΠΑ

Η «mega» επένδυση της Carlyle για την εξαγωγή αργού από τις ΗΠΑ

Διαφήμιση

Τρίτη 21/05/2019
Μπορεί να μην επένδυσε στα ΕΛΠΕ, όμως η Carlyle πρωτοπορεί στις αμερικανικές επενδύσεις

Η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Carlyle Group θα απευθύνει έκκληση αυτή την εβδομάδα στη κυβέρνηση Trump να εγγυηθεί την διετή έγκριση του έργου εξαγωγής αργού πετρελαίου Νότιο Τέξας, δήλωσαν αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.
Η Lone Star Ports LLC, που υποστηρίζεται από την Carlyle, «αγωνίζεται» να ανοίξει την πρώτη νέα αμερικανική μονάδα εξαγωγής αργού πετρελαίου, η οποία μπορεί να φορτώσει πλήρως τα supertankers, τα οποία απαιτούν εκβάθυνση ναυτιλιακού καναλιού του Νότου Τέξας το οποίο θα επιτρέψει στα supertankers να πραγματοποιήσουν ελιγμούς στο προγραμματισμένο τερματικό σταθμό.
Η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει αίτημα στο Federal Permitting Improvement Steering Council (FPISC) για να συμμετάσχει σε μια λίστα έργων υποδομής που οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ελπίζουν να διευκολύνουν μέσω ομοσπονδιακών, κρατικών και τοπικών ενισχύσεων.
Η Carlyle δεν έχει ακόμη λάβει μια τελική απόφαση επένδυσης για ένα έργο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκσκαφή ενός τμήματος του καναλιού Corpus Christi, του Τέξας, σε βάθος 75 ποδιών, για να φιλοξενήσει supertankers που μεταφέρουν μέχρι και 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού.
Τον Μάρτιο, το Σώμα των Μηχανικών του Στρατού των Η.Π.Α., το οποίο εκδίδει άδειες για τέτοιου είδους έργα, συνέστησε μια πλήρη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EIS) για το έργο της Carlyle.

Οι επενδύσεις ανεβάζουν τις εξαγωγές

Ένα EIS τυπικά μπορεί να προσθέσει δύο χρόνια, αν όχι περισσότερο, στο χρονοδιάγραμμα ενός έργου, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Το σχέδιο είναι πιο πιθανό να προχωρήσει μόλις προστεθεί στον κατάλογο επιχειρήσεων υψηλής προτεραιότητας του FPISC, δήλωσε ο Jeremiah «Jerry» Ashcroft, διευθύνων σύμβουλος της Lone Star Ports, ο οποίος θα διαχειρισθεί τον προγραμματισμένο τερματικό σταθμό σε λιμάνι κοντά στο Corpus Christi.
Η Carlyle βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις εταιρείες για να πουλήσει ποσοστό 25% στο σχέδιο εξαγωγής συνολικού ύψους 625 εκατ. Δολαρίων, σύμφωνα με πηγή του Reuters.
Η Carlyle βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για να λειτουργήσει από κοινού ένας αγωγός αργού πετρελαίου από το Χιούστον στο Corpus Christi.
Μια συμφωνία με μία από τις τρεις εταιρείες θα μπορούσε να είχε ήδη από την Παρασκευή, σύμφωνα με την πηγή.
Οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο περίπου 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.
Η Lone Star της Carlyle δαπάνησε 250 εκατομμύρια δολάρια για τον προγραμματισμένο τερματικό σταθμό των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, που αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2020, εξάγοντας 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr