Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Το μολυσμένο πετρέλαιο εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τους αγοραστές στο λιμάνι Ust-Luga

Το μολυσμένο πετρέλαιο εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τους αγοραστές στο λιμάνι Ust-Luga

Διαφήμιση

9/5/2019
Από τις 11 Μαΐου αναμένεται το καθαρό πετρέλαιο
Η ποιότητα του ρωσικού πετρελαίου από το λιμάνι της Βαλτικής Ust-Luga βελτιώθηκε την Πέμπτη 8/5/2019, αλλά δεν είναι αρκετά καλή για τα διυλιστήρια στην Ευρώπη, ενώ τα απαιτούμενα στάνταρ αναμένονται από τις 11 Μαΐου.
Το πετρέλαιο έχει μολυνθεί με οργανικά χλωρίδια, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν τον εξοπλισμό διύλισης. Αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης και η Transneft είχαν υποσχεθεί να διορθώσουν το πρόβλημα μέχρι τις 6 Μαΐου, αλλά η προθεσμία συνεχώς αναβάλλεται.
Από την Πέμπτη, η περιεκτικότητα σε οργανικό χλωρίδιο στο Ust-Luga ανερχόταν σε 50-60 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), εξακολουθώντας να υπερβαίνει κατά 10 pmm κανονικά επίπεδα, ανέφεραν πηγές του Reuters.
Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Surgut ανακοίνωσε στους πετρελαϊκούς αγοραστές ότι το καθαρό αργό έχει αρχίσει να φτάνει στις δεξαμενές Ust-Luga στις 9 Μαΐου και τα cargo στις 19, 21, 28 θα ήταν πλήρως σύμφωνο με τα πρότυπα, ανέφεραν οι traders.
Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος πριν η Transneft να εκκενώσει πετρέλαιο που έχει ήδη συγκεντρωθεί σε δεξαμενές στο Ust-Luga, πράγμα που σημαίνει ότι το καθαρό πετρέλαιο θα φορτωθεί στα δεξαμενόπλοια μόλις γύρω στις 11 Μαΐου, ανέφεραν δύο πηγές διαπραγμάτευσης.

www.worldenergynews.gr