Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σε ναδίρ τριών μηνών το πετρέλαιο

Σε ναδίρ τριών μηνών το πετρέλαιο

Διαφήμιση

27 01 2020 | 10:55
Βουτιά σε χαμηλά τριών μηνών για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς φουντώνουν οι ανησυχίες ότι η εξάπλωση του νέου κοροναϊού θα επηρεάσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της κινεζικής οικονομίας και, κατά συνέπεια, και τη ζήτηση για εμπορεύματα και πρώτες ύλες. Ριάντ και σύμμαχοι χώρες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές και παραμένουν σε ετοιμότητα.

Η τιμή του μπρεντ υπέστη απώλειες πάνω από 3%, υποχωρώντας σε ναδίρ τριών μηνών, κάτω από τα 59 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες σχεδόν 4% και για το αμερικανικό αργό, στα υποχωρώντας σε χαμηλά τρισήμισι μηνών, στα 52,15 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, που προκαλούνται από τις «απαισιόδοξες εκτιμήσεις» για τις συνέπειες από τον νέο κοροναϊό στην κινεζική, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και στις βασικές παραμέτρους της αγοράς του πετρελαίου.

Ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κινεζική κυβέρνηση, αλλά και στη διεθνή κοινότητα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, αλλά και την πλήρη αντιμετώπισή του.

Για τις επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, ο Σαουδάραβας υπουργός είπε πως «προκλήθηκαν κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες, αλλά και τις ακραία αρνητικές προβλέψεις που υιοθέτησαν κάποιοι παράγοντες της αγοράς, παρά την περιορισμένη επίδραση στην παγκόσμια ζήτηση του πετρελαίου».

Η Σαουδική Αραβία εκτιμά ότι τόσο το βασίλειο, όσο και οι υπόλοιπες χώρες, παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ έχουν την ικανότητα και την ευελιξία να αντιδράσουν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις με στόχο την διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά του πετρελαίου, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ναυτεμπορική