Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Νέο ράλι για το αργό στα 72,22 δολάρια το βαρέλι Σεπτέμβριος 27, 2018

Νέο ράλι για το αργό στα 72,22 δολάρια το βαρέλι Σεπτέμβριος 27, 2018

Διαφήμιση

Άνοδο εμφάνισε σήμερα Πέμπτη το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το Brent ενισχύθηκε 0,28% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 81,65 δολαρίων.

Καλύτερη πορεία για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο κινήθηκε 0,9% υψηλότερα για να φθάσει στα 72,23 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 1,85 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξεως των 1,27 εκατ. βαρελιών.

Παρά την άνοδο των αποθεμάτων, οι τιμές εξακολουθούν να δέχονται στήριξη από τις επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν έλλειψη στην αγορά ενέργειας.

Κατά το τρέχον έτος η παραγωγή του Ιράν έφτασε τα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία αντιστοιχούν στο 3% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε δυναμικό τομέα εν μέσω ανησυχιών ότι οι κυρώσεις στις εξαγωγές ιρανικού αργού θα έχουν ως αποτέλεσμα πιο περιορισμένες φυσικές συνθήκες αγοράς, μόλις τεθούν σε εφαρμογή τον Νοέμβριο», δήλωσε ο αναλυτής στην OANDA, Stephen Innes, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι αγορές μπορεί ακόμα να υποτιμούν την απώλεια των προμηθειών από τις κυρώσεις του Ιράν».

πηγή: newmoney.gr