Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Νορβηγία: Προετοιμασία του ταμείου «υδρογονανθράκων» για σημαντικές διακυμάνσεις στο χαρτοφυλάκιό του

Νορβηγία: Προετοιμασία του ταμείου «υδρογονανθράκων» για σημαντικές διακυμάνσεις στο χαρτοφυλάκιό του

Διαφήμιση

08 10 2019 | 14:26
Για «σκαμπανεβάσματα» και «ανωμαλίες» κρίνει σκόπιμο να αρχίσει να προετοιμάζεται το μεγαλύτερο ταμείο κρατικών επενδύσεων παγκοσμίως δεδομένου των σημαντικών διακυμάνσεων που ενδέχεται να συμβούν στην αξία του χαρτοφυλακίου του.

Ο λόγος γίνεται για το Νορβηγικό ταμείο, αξίας 1,1 τρις δολάρια, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει η διοίκηση στην τριετή έκθεση στρατηγικής που παρουσιάστηκε σήμερα.

Θέτοντας τους στόχους για την περίοδο από το 2020 έως τα τέλη του 2022, η Norges Bank Investment Management υπογραμμίζει ότι το ταμείο θα συνεχίσει να διατηρεί περίπου το 70% των περιουσιακών του στοιχείων σε παγκόσμιες μετοχές, σε συμμόρφωση με σχετική υποχρέωση που έχει θέσει το Κοινοβούλιο της χώρας.

«Οι τάσεις και οι διαταραχές στην παγκόσμια οικονομία, όπως οι αυξημένοι εμπορικοί φραγμοί, τα χαμηλά παγκόσμια επιτόκια, οι τεχνολογικές αλλαγές και η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσουν την λειτουργία του ταμείου. Πρέπει να είμαστε περιορισμένοι για μεγάλες διακυμάνσεις στην αξία του χαρτοφυλακίου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

ENERGYPRESS.GR