Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι νορβηγικές εταιρείες πετρελαίου αυξάνουν στα 20 δισ. δολ. τις προβλέψεις επενδύσεων του 2019

Οι νορβηγικές εταιρείες πετρελαίου αυξάνουν στα 20 δισ. δολ. τις προβλέψεις επενδύσεων του 2019

Διαφήμιση

Τι έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στη Νορβηγία αύξησαν τις επενδυτικές τους προβλέψεις για το 2019 έως 175,3 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (20,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από 165,1 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (SSB).
Οι επενδύσεις για το 2018 αναθεωρήθηκαν σε 155,5 δισεκατομμύρια κορώνες από 156,3 δισεκατομμύρια.
Ωστόσο, οι επικείμενες αναθεωρήσεις ενδέχεται να αυξήσουν την πρόβλεψη για το τρέχον έτος, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις συνεχιζόμενες εργασίες της βιομηχανίας, πράγμα που σημαίνει ότι η ετήσια αύξηση θα μπορούσε να είναι λιγότερο έντονη από ό, τι προτείνεται σήμερα.
«Η ισχυρή ανάπτυξη που υποδεικνύεται για το 2019 θα πρέπει να ερμηνεύεται με προσοχή», ανέφερε η SSB σε ανακοίνωση.
«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι εκτιμήσεις για το 2018 και το 2019 θα συγκριθούν στην έρευνα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, γεγονός που συνεπάγεται χαμηλότερη ανάπτυξη για το 2019 από ό, τι αναφέρεται στην παρούσα έρευνα», πρόσθεσε η SSB.
Οι επενδύσεις της Νορβηγίας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανέκαμψαν από την απότομη πτώση καθώς οι αυξανόμενες τιμές του αργού και οι περικοπές δαπανών απέδωσαν. Ήταν η τρίτη ανακοίνωση της SSB για τις προβλέψεις των εταιρειών για το 2019 και η έβδομη πρόβλεψη για το 2018.
Η Equinor είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Νορβηγίας.

www.worldenergynews.gr