Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Novak: Η Ρωσία συμμορφώνεται με την συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Novak: Η Ρωσία συμμορφώνεται με την συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Novak η ρωσική παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 47.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιανουάριο σε σχέση με τον τον Οκτώβριο
Η Ρωσία συμμορφώνεται πλήρως με τη δέσμευσή της να μειώσει σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε τη Δευτέρα 4/2/2019 ο υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις Novak η ρωσική παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 47.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιανουάριο σε σχέση με τον τον Οκτώβριο, που αποτελεί τη βάση για την παγκόσμια συμφωνία που αποσκοπούσε στη μείωση της προσφοράς πετρελαίου.
«Η Ρωσία εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με προγενέστερα ανακοινωθέντα σχέδια για τη σταδιακή μείωση της παραγωγής μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Novak.
Τον ρυθμό των περικοπών παραγωγής της Ρωσίας έχει επικρίνει η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο και επεξεργάσθηκε το Reuters η Ρωσία μείωσε την παραγωγή της τον Ιανουάριο κατά περίπου 35.000 bpd σε σχέση με τον Οκτώβριο σε 11.38 εκατομμύρια bpd.
Ο Novak δήλωσε νωρίτερα ότι η ρωσική παραγωγή πετρελαίου έφθασε τα 11,41 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο του 2018
Ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή τους κατά 1,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου και να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν την αγορά.
Η Ρωσία δεσμεύθηκε να μειώσει την παραγωγή της κατά περίπου 230.000 bpd το πρώτο τρίμηνο.

www.worlenergynews.gr