Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ouyanne (Total): Καμία έκπληξη αν έβλεπα το πετρέλαιο στα 100 δολάρια τους επόμενους μήνες

ouyanne (Total): Καμία έκπληξη αν έβλεπα το πετρέλαιο στα 100 δολάρια τους επόμενους μήνες

Διαφήμιση

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής πετρελαϊκής Total δήλωσε την Πέμπτη (17/5) ότι δεν θα εκπλαγεί να δει την τιμή αργού να φτάσει τα $ 100 ανά βαρέλι τους επόμενους μήνες.
«Είμαστε σε ένα νέο κόσμο με άλλα δεδομένα, όπου επικρατούν στην αγορά οι γεωπολιτικές εξελίξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Patrick Pouyanne στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης στην Ουάσιγκτον.
Η αγορά εξαντλείται από την οικονομική δυσπραγία της Βενεζουέλας και η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για έξοδο από τη συμφωνία με το Ιράν έχουν δώσει μια ώθηση στις τιμές πετρελαίου.
Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θέτει σε κίνδυνο την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη, με τον κ. Pouyanne να δηλώνει ότι: «Το Ιράν αύξησε την παραγωγή του κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως μετά την άρση των κυρώσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2015 στο Ιράν. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν έβλεπα 100 δολάρια ανά βαρέλι στους επόμενους μήνες» τη στιγμή που χθες το αργό έφτασε στα 80 δολάρια, δηλαδή σε υψηλά 4,5 ετών.
Ωστόσο, αυτή η αυξημένη παραγωγή είναι πλέον αμφίβολη λόγω της εκ νέου επιβολής των αμερικανικών κυρώσεων
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καταστροφική κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου η παραγωγή μειώνεται, διατηρούν το επίπεδο της ανασφάλειας στην αγορά.

www.worldenergynews.gr