Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Οι παγκόσμιες ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου δημιουργούν ρεκόρ τετραετίας το 2019

Οι παγκόσμιες ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου δημιουργούν ρεκόρ τετραετίας το 2019

Διαφήμιση

13 01 2020 
Οι παγκόσμιες ανακαλύψεις πετρελαίου και αερίου το 2019, ύψους 12,2 δισεκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου (boe), αντιπροσωπεύουν τους υψηλότερους όγκους από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Rystad Energy.

Η Rystad Energy, με έδρα τη Νορβηγία, είναι ανεξάρτητη εταιρεία επιχειρηματικής έρευνας που παρέχει δεδομένα, εργαλεία, αναλυτικές υπηρεσίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες στην παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας. Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις της αμερικανικής εταιρείας ExxonMobil στη Γουιάνα με επιπλέον τέσσερις νέες ανακαλύψεις αύξησαν τον αριθμό πέρυσι, ανέφερε η Rystad.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ανακαλύψεις στη Γουιάνα δημιουργούν σωρευτικούς ανακτήσιμους πόρους ύψους περίπου 1,8 δισ. Η ExxonMobil μπορεί να ανακηρυχθεί εξερευνητής του έτους για δεύτερη συνεχή χρονιά χάρη στις συνεχιζόμενες προσπάθειες και τα αποτελέσματά της στη Γουιάνα, καθώς και σε σημαντικές επενδύσεις στην Κύπρο.

«Το ρεκόρ ήταν εξαιρετικό, τόσο όσον αφορά τους όγκους που ανακαλύφθηκαν όσο και τη δημιουργία αξίας από την εξερεύνηση», ανέφερε ο Palzor Shenga, ανώτερος αναλυτής στην ομάδα της Rystad Energy.

Η εταιρεία ανακάλυψε περίπου 1,07 δισεκατομμύρια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) σε πρόσθετους καθαρούς πόρους πέρυσι, με εκτιμώμενη αξία περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία.

ENERGYPRESS.GR