Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Παγώνει επενδύσεις η ExxonMobil Κύπρου – Αναβάλλεται για το 2021 η γεώτρηση στο «Γλαύκο»

Παγώνει επενδύσεις η ExxonMobil Κύπρου – Αναβάλλεται για το 2021 η γεώτρηση στο «Γλαύκο»

Διαφήμιση

23 06 2020 
Η οικονομική κρίση, που έχει πλήξει άμεσα και των τομέα των υδρογονανθράκων, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που επηρέασαν την κυκλοφορία αγαθών και προσωπικού οδηγούν σε σχετική αναπροσαρμογή τις δραστηριότητες που προγραμμάτιζε να αναπτύξει η ExxonMobil στην Κύπρο το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα Θεοδοσίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ExxonMobil Κύπρου, το πρόγραμμα εργασιών της επιβεβαιωτικής γεώτρησης του κοιτάσματος Γλαύκου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2020, θα αναβληθεί για το 2021. Επίσης, η εταιρεία προχωράει και στην αναβολή ορισμένων έργων μεγάλων κεφαλαιουχικών δαπανών.

Όμως, όπως, διαβεβαιώνει ο κ. Θεοδοσίου, οι βασικές δραστηριότητες της ExxonMobil Κύπρου θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστες, με την εταιρεία να επιδεικνύει αυξημένη προσοχή στη μείωση των εξόδων.

«Αν και είναι δύσκολο να κάνουμε συγκεκριμένες προβλέψεις σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι τελικά η οικονομική δραστηριότητα θα επανέλθει, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα μας και στην ανάκαμψη του κλάδου», εξηγεί, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδοσίου στο κυπριακό InBussinessNews.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Κύπρου υπογραμμίζει, επίσης, ότι «πρωταρχικοί στόχοι της εταιρείας μας είναι η συνέχιση των επενδύσεων σε έργα που δημιουργούν αξία, η διατήρηση της ρευστότητας και η πληρωμή μερίσματος στους μετόχους μας, καθώς και η βέλτιστη χρήση του δυνατού ισολογισμού μας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω της παρούσας κρίσης».

Τέλος, ο κ. Θεοδοσίου εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η Κύπρος θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης: «Η Κύπρος έχει αποδειχθεί ανθεκτική στις κρίσεις. Το διαφορετικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση και για μια εξωστρεφή οικονομία, κάτι που δημιουργεί πρόσθετες προκλήσεις. Όμως, ενώ ο covid-19 είχε σημαντικές επιπτώσεις στη διεθνή αγορά, είμαστε πεπεισμένοι ότι το εμπόριο, οι συγκοινωνίες και οι βιομηχανίες θα ανακάμψουν. Ελπίζω ότι ο αρνητικός αντίκτυπος θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό έως το 2020 και πως η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2021».

 

ENERGYPRESS.GR