Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πάνω από 180 μονάδες έχασε ο Dow – Σε υψηλό τεσσάρων ετών ανέβηκε το πετρέλαιο

Πάνω από 180 μονάδες έχασε ο Dow – Σε υψηλό τεσσάρων ετών ανέβηκε το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Σε υψηλό 4 ετών το πετρέλαιο

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street τη Δευτέρα 24/9//2018 καθώς στην αγορά επικράτησαν πιέσεις που προκάλεσαν οι ανησυχίες για ακύρωση των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Νευρικότητα προκάλεσαν και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, R. Rozenstain, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.
Ο βιομηχανικός μέσος Dow Jones έκλεισε 181 μονάδες ή 0,68% χαμηλότερα στις 26562,05 μονάδες μονάδες.
Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε 0,35% στις 2919,37 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,1% στις 7993,25 μονάδες, καθώς οι μετοχές της Netflix κέρδισαν 2,3%.

Πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών διαμορφώθηκε σήμερα (24/9) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την άρνηση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της παραγωγής του, κατόπιν σχετικού αιτήματος από την αμερικανική κυβέρνηση.
Κέρδη της τάξης του 3,26% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το Brent το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 81,36 δολαρίων.
Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό με άνοδο της τάξης του 2,03% στα 72,2 δολάρια.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Commerzbank, Carsten Fritsch, η σχετική άνοδος αποτελεί την «αντίδραση της αγοράς πετρελαίου στην άρνηση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του».
Τόσο η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, όσο και αυτή της Ρωσίας απέκλεισαν οποιαδήποτε άμεση αύξηση της παραγωγής, με τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να ολοκληρώνεται χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη σύσταση για επιπλέον ενίσχυση των εξαγωγών.

www.worldenergynews