Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση ΕΛΤΑ – ΔΕΗ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση ΕΛΤΑ – ΔΕΗ

Διαφήμιση

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η παρακράτηση των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ, μετά και την χθεσινή επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε για την υπόθεση ο εισαγγελέας. Το κλίμα στην αγορά παραμένει αρνητικό, την ώρα που στην κυβέρνηση επιχειρούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους, παρέχοντας στηρίγματα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Χθες, αιφνιδίως στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, κλήθηκε ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νίκος Μπουλαξής, επίσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με την προσπάθεια διαχείρισης της πολύκροτης υπόθεσης που έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στα ταχυδρομεία και πλέον απειλεί την βιωσιμότητα της εταιρείας. Είχε προηγηθεί η διαταγή για την προανακριτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και η εντολή για κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά της Αρχής, σχετικά με την εποπτεία της αγοράς.

Κατά πληροφορίες από τα ΕΛΤΑ, εισπράττονται ετησίως περί τα 700 εκατ. ευρώ από τους καταναλωτές για να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Εάν τα ελληνικά ταχυδρομεία απολέσουν υπό το βάρος του σκανδάλου, την δυνατότητα είσπραξης που τους έχει εκχωρηθεί ως πιστοποιημένο ίδρυμα, τότε αυτομάτως απειλούνται με αφαίρεση ενός σημαντικού ετήσιου εσόδου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr