Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πετρέλαιο: Αισιοδοξία για συμφωνία – Πάνω από τα $62 το Brent

Πετρέλαιο: Αισιοδοξία για συμφωνία – Πάνω από τα $62 το Brent

Διαφήμιση

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις πιθανότητες για μια συντονισμένη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία στο τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου πρόσθεσε 30 cents ή 0,6% κλείνοντας στα 53,25 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent κέρδισε 39 cents στα 62,08 δολάρια/βαρέλι.

Το CME OPEC Watch Tool τοποθετεί τις πιθανότητες για μια μικρή μείωση της παραγωγής στις 6 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση του Οργανισμού στη Βιέννη, κοντά στο 60%.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ δήλωσε πως είναι αισιόδοξος ότι ο Οργανισμός και η Ρωσία θα συμφωνήσουν στη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazroui, ο οποίος είναι και ο εκ περιτροπής πρόεδρος του ΟΠΕΚ, δήλωσε πως είναι αισιόδοξος ότι «θα υπάρχει συναίνεση αυτή την εβδομάδα».

 

Κάτι που πιθανόν περιπλέκει την όποια απόφαση του ΟΠΕΚ είναι η κρίση αναφορικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο. Ο Τραμπ έχει στηρίξει τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρά τις εκκλήσεις από πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στο Ριάντ. Οι πηγές, τρεις από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και μία από χώρα εκτός του ΟΠΕΚ, δήλωσαν ότι η συνάντηση διεξάγεται σε δύσκολο περιβάλλον και ότι η ρωσική θέση θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη μιας συμφωνίας. «Η Ρωσία παίζει σκληρό παιχνίδι», δήλωσε μία από τις πηγές του ΟΠΕΚ. Ρωσικές πηγές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η χώρα θα μπορούσε να συνεισφέρει περίπου 140.000 βαρέλια την ημέρα στη μείωση, αλλά ο ΟΠΕΚ επιμένει η Μόσχα να προχωρήσει σε μείωση κατά 250.000-300.000 βαρέλια την ημέρα.

 

www.newmoney.gr