Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 69 δολάρια υποχωρεί η τιμή του μπρεντ

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 69 δολάρια υποχωρεί η τιμή του μπρεντ

Διαφήμιση

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχώρησε κάτω από τα 69 δολάρια το βαρέλι, αντιστρέφοντας το αρχικό ράλι της στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η αύξηση της ρωσικής παραγωγής και οι ανησυχίες για μία εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας αντιστάθμισαν τη μείωση της εξορυκτικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των γεωτρύπανων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά επτά την περασμένη εβδομάδα στα 797, για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο αριθμός των γεωτρήσεων παρακολουθείται στενά ως δείκτης της μελλοντικής παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε πριν λίγο 1% στα 68,68 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,5% στα 63,94 δολάρια.

Η Κίνα αύξησε τους δασμούς έως 25% για 128 αμερικανικά προϊόντα από σήμερα, κλιμακώνοντας τη διαμάχη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου μετά την επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η τιμή του μπρεντ έφθασε τον Ιανουάριο τα 71,28 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί υψηλό επίπεδο για το 2018. Ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, καθώς οι ανησυχίες για επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον στο Ιράν παρέχουν στήριξη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει απειλήσει ότι θα αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία του 2015 με την Τεχεράνη για τα πυρηνικά, στο πλαίσιο της οποίας αυξήθηκαν οι ιρανικές εξαγωγές. Ο Τραμπ έδωσε στις ευρωπαϊκές υπογράφουσες δυνάμεις προθεσμία έως τις 12 Μαΐου για να «διορθώσουν τα τρομερά ελαττώματα της συμφωνίας.

Πηγή πληροφοριών: Reuters