Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Το πετρέλαιο στους ρυθμούς των ιρανικών επιθέσεων

Το πετρέλαιο στους ρυθμούς των ιρανικών επιθέσεων

Διαφήμιση

08 01 2020
Οι ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και ο ισχυρισμός της ιρανικής πλευράς για 80 νεκρούς Αμερικανούς πυροδότησαν νέο άλμα των τιμών του πετρελαίου με το «καλημέρα» στις διεθνείς αγορές.

Η φρενίτιδα των traders δεν κράτησε ωστόσο για πολύ, με αποτέλεσμα τα κέρδη να περιοριστούν στη συνέχεια. Οι φόβοι για προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου υπάρχουν, αλλά είναι προς το παρόν συγκρατημένοι, αφού όλοι περιμένουν να δουν τα επόμενα βήματα Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Η τιμή του μπρεντ καταγράφει άνοδο 1,1% στα 69 δολάρια στις 10:25 ώρα Ελλάδος, έχοντας νωρίτερα σκαρφαλώσει έως και τα 71,75 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2019. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται 0,9% στα 63,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα 65,85 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς οίκοι αποφεύγουν ακόμη τις προβλέψεις για το πού μπορούν να φτάσουν οι τιμές. Τα σενάρια για εκτίναξη στα 100 δολάρια, που είχαμε δει να έρχονται στο φως στον απόηχο της επίθεσης με drones σε εγκαταστάσεις της Aramco, δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα, και έτσι δεν έχουμε επανάληψή τους και αυτή την περίοδο. Όλοι έχουν μάθει να είναι πιο επιφυλακτικοί.

(naftemporiki.gr)