Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πετρέλαιο: Σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του το αμερικανικό αργό, στο +23%

Πετρέλαιο: Σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του το αμερικανικό αργό, στο +23%

Διαφήμιση

19 03 2020 | 18:10
Το αμερικανικό αργό βρίσκεται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο της τιμής την Πέμπτη, καθώς ενισχύεται κατά 23%, μετά την ιστορική «βουτιά» της Τετάρτης, που το οδήγησε να κλείσει σε χαμηλό 18 ετών.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό πετρέλαιο τύπου WTI σημειώνει άνοδο της τάξης του 23,4% ή 4,77 δολ., στα 25,12 δολ. το βαρέλι. Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, κινείται επίσης δυναμικά ανοδικά, κερδίζοντας 9,5% ή 2,37 δολάρια, στα 27,29 δολ. το βαρέλι.

Την Τετάρτη, το αμερικανικό αργό είχε υποστεί καθίζηση της τάξης του 24,4%, στην τρίτη χειρότερη ημέρα για το WTI στην ιστορία του.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει θύμα, εκτός της πρωτοφανούς κρίσης στην οποία έχει ρίξει την παγκόσμια οικονομία η πανδημία του κορονοϊού, του «πετρελαϊκού» πολέμου μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας στο πλαίσιο του OPEC+.

Η Μόσχα διαφώνησε με την πρόταση του Ριάντ για περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να στηριχθεί η διεθνής τιμή του και οι Σαουδάραβες απάντησαν με κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής «μαύρου χρυσού», η οποία σε συνδυασμό με την απότομη πτώση της ζήτησης λόγω κορονοϊού, είχε συντριπτική επίπτωση στις τιμές του πετρελαίου.

Στήριξη στις τιμές πρόσφερε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας του να προχωρήσει σε αγορά πετρελαίου αξίας 20 δισ. δολ.

ENERGYPRESS.GR