Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πετρέλαιο: Τα υψηλά αποθέματα των ΗΠΑ πιέζουν τις τιμές

Πετρέλαιο: Τα υψηλά αποθέματα των ΗΠΑ πιέζουν τις τιμές

Διαφήμιση

Oι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου παραμένουν σφιχτές λόγω των περικοπών εφοδιασμού του ΟΠΕΚ.

Πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου ασκούν τα αμερικανικά αποθέματα τα οποία έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών καταγράφοντας ρεκόρ παραγωγής σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θέτουν υπό αμφισβήτηση την αύξηση της ζήτησης για καύσιμα.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7 εκατομμύρια βαρέλια στα 456,6 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα και όπως δήλωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2017.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί στις αγορές σχετικά με την κατανάλωση καυσίμων ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε αυτή την εβδομάδα την παγκόσμια πρόβλεψή για ανάπτυξη στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.

Παρά την άνοδο της προσφοράς των ΗΠΑ και τις οικονομικές ανησυχίες, οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου παραμένουν σφιχτές λόγω των περικοπών εφοδιασμού του ΟΠΕΚ, των κυρώσεων των ΗΠΑ για τους εξαγωγείς πετρελαίου στο Ιράν και τη Βενεζουέλα και την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Λιβύη.

«Οι αγορές πετρελαίου θα παραμείνουν σφιχτές όσο η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να υποστηρίζει τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής με τον ίδιο επιθετικό τρόπο που το κάνει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της Saxo Bank.

«Η πίεση στις παγκόσμιες προμήθειες συνεχίζει να αυξάνεται λόγω των προβλημάτων που σχετίζονται με τις κυρώσεις στο Ιράν και τη Βενεζουέλα και του αυξανόμενου γεωπολιτικού κινδύνου στη Λιβύη», δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης στο SPI Asset Management.

Πέρα από τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τις αγορές πετρελαίου, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο μέλλον της ζήτησης εν μέσω της αύξησης των εναλλακτικών καυσίμων για τις μεταφορές.

Όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου, την Τρίτη (11.19 ώρα Ελλάδος), το brent διαπραγματεύεται στα 71,29 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,61% και το αργό στα 67,04 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,84%.

Με πληροφορίες από το Reuters