Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πώληση Ελληνικών Πετρελαίων Απεργίες και προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους εργαζόμενους

Πώληση Ελληνικών Πετρελαίων Απεργίες και προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους εργαζόμενους

Διαφήμιση

Πέμπτη, 12/07/2018
Mε απεργίες αλλά και προσφυγές στα διοικητικά και πολιτικά δικαστήρια απαντούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ στην πώληση του 50,1% της εταιρίας, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Ετσι, από σήμερα ξεκινά 48ωρη απεργία, Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Ιουλίου, ενώ για το Σάββατο 14 Ιουλίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι φέρονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης, σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, εξετάζονται νομικές προσφυγές προσφυγές στα διοικητικά και πολιτικά εργαστήρια κατά της διαδικασίας πώλησης η οποία χαρακτηρίζεται ως πρόχειρη και επισφαλής για τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των μετόχων.

Το σωματείο θεωρεί ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρήσει το μερίδιο 35% που έχει σήμερα στα ΕΛΠΕ και γενικότερα να παραμείνει το σημερινό status quo της εταιρίας, με τη συμμετοχή του ομίλου Λάτση. Μάλιστα οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν και συνάντηση με τον κ. Σπύρο Λάτση και έχει ήδη αποσταλεί σχετική επιστολή. Εκτιμούν ότι η αποτίμηση της πώλησης του μεριδίου του δημοσίου που ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, με βάση τα προσδοκώμενα έσοδα από την πώληση που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2018 είναι εξαιρετικά χαμηλή, για την πραγματική αξία του ομίλου.

ΠΗΓΗ: Businessenergy.gr