Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πτώση 1,1% για το αργό

Πτώση 1,1% για το αργό

Διαφήμιση

17/6/2019
Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς η προσοχή των επενδυτών στράφηκε σήμερα στις τελευταίες προβλέψεις για την πορεία της παραγωγής στις ΗΠΑ, αν και η αυξημένη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν παραμένει στο προσκήνιο.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου έχασε 58 cents ή 1,1% διολισθαίνοντας στα 51,93 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε το Brent, με το συμβόλαιο του Αυγούστου να χάνει 1,07 δολ. ή 1,7% στα 60,94 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις τελευταίες προβλέψεις της για την πορεία της παραγωγής στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας περαιτέρω αύξηση της σχιστολιθικής προσφοράς.

Ειδικότερα, η παραγωγή αργού από επτά μεγάλα σχιστολιθικά πεδία στις ΗΠΑ αναμένεται να σκαρφαλώσει κατά 70.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, φτάνοντας τα 8,520 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Υπηρεσίας.

Το κλίμα συνεχίζει να επιβαρύνει παράλληλα η προειδοποίηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας την Παρασκευή για περαιτέρω υποχώρηση της ζήτησης το 2019 λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

capital.gr