Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πτώση για το πετρέλαιο

Πτώση για το πετρέλαιο

Διαφήμιση

9/5/2019
Πτωτικά κινήθηκε το αργό σήμερα εξαιτίας της κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στις εν εξελίξει εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα ανέφερε ότι το Πεκίνο «διέλυσε τη συμφωνία».

Το αργό υποχώρησε κατά 92 σεντς ή 1,5% στα $61,20 ανά βαρέλι μετά την χτεσινή άνοδο κατά 1,2%. Το αργό οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες 1,2%.

Το Βrent επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 78 σεντς ή 1,1% στα$69,59 ανά βαρέλι. Οι εβδομαδιαίες απώλειες του Brent αναμένεται να αγγίξουν το 1,7%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο θέμα των δασμών χθες, σε συγκέντρωση των οπαδών του στη Φλόριντα, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση του. «Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε; Αυτό είναι επειδή διέλυσαν τη συμφωνία», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, άρα θα πληρώσουν».

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας προειδοποίησε πάντως ότι θα αναγκαστεί να απαντήσει, σημειώνοντας ότι «εάν επιβληθούν οι αμερικανικοί δασμοί, η Κίνα θα αναγκαστεί να λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα».

capital.gr