Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Sinopec και Air Liquide, ξεκινούν δοκιμαστική λειτουργία σταθμών καυσίμων βενζίνης-υδρογόνου

Sinopec και Air Liquide, ξεκινούν δοκιμαστική λειτουργία σταθμών καυσίμων βενζίνης-υδρογόνου

Διαφήμιση

Τρίτη 19/11/2019 – 
Οι δύο σταθμοί βενζίνης-υδρογόνου θα είναι σε θέση να παρέχουν 1 τόνο υδρογόνου κάθε μέρα, τροφοδοτώντας τουλάχιστον 100 οχήματα
Η κινεζική Sinopec Corp ξεκίνησε δοκιμαστικές εργασίες σε δύο σταθμούς καυσίμων βενζίνης-υδρογόνου, που κατασκευάστηκε από κοινού με την γαλλική Air Liquide της Γαλλίας, στον οικονομικό κόμβο της Σαγκάης.
Το project της Σαγκάης ξεκίνησε σύντομα αφού και οι δύο εταιρείες εισήγαγαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) στις αρχές Νοεμβρίου για να αναπτύξουν μια εταιρεία καυσίμων υδρογόνου στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Σύμφωνα με το μνημόνιο, η Air Liquide θα παράσχει την τεχνογνωσία της για την υδρογονοκίνητη εφοδιαστική αλυσίδα στην κινεζική εταιρεία
Οι δύο σταθμοί βενζίνης-υδρογόνου θα είναι σε θέση να παρέχουν 1 τόνο υδρογόνου κάθε μέρα, τροφοδοτώντας τουλάχιστον 100 οχήματα, ανέφερε η εταιρεία.
Η Sinopec, η κορυφαία μονάδα διύλισης της Ασίας και ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης των σταθμών λιανικής πώλησης καυσίμων, έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα υδρογόνου 3 εκατομμύρια τόνους. Ξεκίνησε τον πρώτο σταθμό καυσίμων βενζίνης-υδρογόνου στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ τον Ιούλιο.

www.worldenergynews.gr