Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στα σκαριά το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Στα σκαριά το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Διαφήμιση

22/1/2020
Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο θα μπορεί να καλύψει ενεργειακά 4,5 εκατ. σπίτια.

Ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες για ένα τεράστιο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα βρίσκονται σε εξέλιξη το οποίο θα αποτελείται από ανεμογεννήτριες 3,6 γιγαβάτ και θα είναι ικανό να τροφοδοτήσει ενεργειακά 4,5 εκατ. σπίτια.

Σε ανακοίνωσή της πριν από λίγες ημέρες, η ενεργειακή εταιρεία SSE δήλωσε ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες στην ξηρά για το έργο των αιολικών πάρκων στην περιοχή Dogger Bank είχαν ξεκινήσει και εκτελούνταν στο Ulrome, ένα παραθαλάσσιο χωριό στο East Riding του Yorkshire στην Αγγλία.

Το έργο στην Dogger Bank – το οποίο η SSE χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο» – εκτελείται ουσιαστικά από την κοινοπραξία μεταξύ της SSE Renewables και της νορβηγικής ενεργειακής εταιρείας Equinor.

Οι εργασίες κατασκευής πραγματοποιούνται από την Jones Bros Civil Engineering U.K., μια εταιρεία με έδρα τη Βόρεια Ουαλία.

Το πρόγραμμα πρόκειται να χρησιμοποιήσει την ανεμογεννήτρια Haliade-X της GE, ισχύος 12 μεγαβάτ και ύψους 260 μέτρων. Σύμφωνα με την SSE, το έργο θα μπορεί να παράξει ενέργεια για περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια σπίτια ετησίως.

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει σημαντική δραστηριότητα στα υπεράκτια αιολικά ενώ συνολικά η Ευρώπη φιλοξενεί ένα σημαντικό αριθμό υπεράκτιων αιολικών. Σύμφωνα με την WindEurope, 409 ανεμογεννήτριες συνδέθηκαν με το δίκτυο το 2018. Το μέσο μέγεθος των υπεράκτιων στροβίλων το 2018 ήταν 6,8 MW, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 15% σε σύγκριση με το 2017.

insider.gr