Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στα «σκαριά» η πρώτη υπεράκτια μονάδα υδρογόνου

Στα «σκαριά» η πρώτη υπεράκτια μονάδα υδρογόνου

Διαφήμιση

17/7/2019
H πλατφόρμα θα εγκατασταθεί στη Βόρεια Θάλασσα,13 χιλιόμετρα από το Scheveningen της Ολλανδίας.

Ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία της πρώτης υπεράκτιας μονάδας υδρογόνου ανέλαβε να υλοποιήσει η Neptune Energy.

H πλατφόρμα θα εγκατασταθεί στη Βόρεια Θάλασσα,13 χιλιόμετρα από το Scheveningen της Ολλανδίας.

Πρόκειται για μια μονάδα ηλεκτρόλυσης ενός μεγαβάτ και η πλατφόρμα είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο έργο, ενώ θα είναι η πρώτη πλήρως ηλεκτροδοτούμενη υπεράκτια πετρελαϊκή πλατφόρμα στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα, η οποία θα αποτρέψει την εκπομπή 16.5 χιλιοτόνων CO2 το έτος.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τέλος του 2020 και το υδρογόνο που παράγεται θα μεταφέρονται μέσω υπάρχοντος αγωγού σε μια υπεράκτια δομή, όπου θα χρησιμοποιηθεί θα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Neptune Energy για την Ολλανδία, Lex de Groot, δήλωσε:

«Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα καταδεικνύει τον πολύτιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το αέριο στην ενσωμάτωση διαφόρων ενεργειακών συστημάτων και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και στη στήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επιχειρήσεις μας. Η Βόρεια Θάλασσα, όπου τόσο η αιολική ενέργεια όσο και το φυσικό αέριο είναι άφθονα, είναι το τέλειο πεδίο δοκιμών και είμαστε υπερήφανοι που επιλέξαμε την πλατφόρμα μας. Η πλατφόρμα ήταν η πρώτη στην Ολλανδία που ήταν πλήρως ηλεκτροδοτούμενη, καθιστώντας την εξαιρετική λύση για αυτόν τον σημαντικό πρόγραμμα».

INSIDER.GR