Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Προστίθενται άλλα 100 ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Προστίθενται άλλα 100 ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού

Διαφήμιση

Τρίτη 24/03/2020
Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει νέα παρέμβαση και για τις επιταγές είπε ο κ.Σταϊκούρας
Την προσθήκη άλλων 100 ΚΑΔ στη λίστα των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η σχετική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί είτε σήμερα Τρίτη 24/3 είτε αύριο Τετάρτη 25/3.
Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξει παρέμβαση και για τις επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι θα συνεκτιμηθεί με την πάροδο του χρόνου και τα δεδομένα από τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών αν θα υπάρξει τροποποίηση στο όριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που απαιτούνται ανά φορολογούμενο, ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον υπ.Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για τους μακροχρόνια άνεργους και την ενίσχυση τους.
Ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σχεδιάζεται να επεκταθεί τον Απρίλιο, δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από την επιδημία.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης είπε ότι πολλές φορές ακούγονται εξωπραγματικά ποσά για «πακέτα» που λαμβάνονται από διάφορες χώρες, τα οποία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αναφέροντας ότι οι περισσότερες χώρες αποφασίσουν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, λέγοντας ότι στην Ελλάδα ήδη έχουμε υπερβεί αυτό το ποσοστό.

www.worldenergynews.gr