Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο

Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Βελτιώνεται το κλίμα στην αγορά.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, έχοντας σημειώσει τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη μέσα σε έξι εβδομάδες, υποθέτοντας ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί θα εφαρμόσουν βαθύτερες περικοπές για να αντισταθμίσουν την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα που προκαλείται από την επιδημία του κορονοϊού.

«Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται να σταθεροποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία ότι ο ΟΠΕΚ + θα κάνει και πάλι ό, τι χρειάζεται για να συγκρατήσει την παραγωγή», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της αγοράς στην OANDA στη Νέα Υόρκη.

Οι τιμές των ακατέργαστων προϊόντων μειώθηκαν κατά περίπου 20% από τις αρχές του 2020 καθώς οι ανησυχίες για υπερπροσφορά σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τις μεγάλες μειώσεις της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα, καθώς η καραντίνα της χώρας για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωναϊού έχει παρεμποδίσει την οικονομική δραστηριότητα.

Ως απάντηση στην πτώση της ζήτησης, ο OΠΕΚ+, σκέφτεται να μειώσει την παραγωγή μέχρι 2,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Την Παρασκευή το πρωί (9.37 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 51,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,25% και το μπρεντ στα 56,45 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,20%.

INSIDER.GR