Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στο υπουργείο Οικονομικών ο «φάκελος» του Πρίνου – Σιγή ασυρμάτου για τη λύση

Στο υπουργείο Οικονομικών ο «φάκελος» του Πρίνου – Σιγή ασυρμάτου για τη λύση

Διαφήμιση

Κωνσταντίνος Φιλίππου
31 07 2020
Στο υπουργείο Οικονομικών και για την ακρίβεια στον υφυπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη βρίσκεται ο «φάκελος» της διάσωσης της επένδυσης του Πρίνου.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες, με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δείχνει πια ότι η υπόθεση έχει φύγει από την αρμοδιότητα του και τον έχει αναλάβει ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής. Έχει το κλειδί στα χέρια του ως προς την εξεύρεση της αναγκαίας λύσης προκειμένου να κρατηθεί ζωντανό το κοίτασμα και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Πηγές θέλουν να είναι τρία τα σενάρια που εξετάζονται. Κατά σειρά προτεραιότητας είναι η χρηματοδότηση μέσω δανεισμού αλλά με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, η αξιοποίηση άλλης μορφής κρατικής ενίσχυσης και η συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας – μέλους της Energean που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα.

Και για αυτές τις τρεις λύσεις, όποια κι αν τελικά επιλεχθεί, θα πρέπει να δοθεί έγκριση από τις Βρυξέλλες, αφού πρόκειται για κρατική ενίσχυση.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφεύγουν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία ως προς τη λύση που θα δοθεί, δηλώνοντας όμως την αισιοδοξία τους ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

energypress.gr