Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τιμές αργού πετρελαίου, κλείσιμο 05/04/2019

Τιμές αργού πετρελαίου, κλείσιμο 05/04/2019

Διαφήμιση

Κατά 4,4% ενισχύθηκε σε εβδομαδιαία βάση το αμερικανικό αργό, μετά και το ανοδικό κλείσιμό του στη χθεσινή συνεδρίαση, με ώθηση από τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, ενώ το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent έσπασε, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, το ψυχολογικό όριο των 70 δολ. το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο τύπου WTI παράδοσης Μαΐου σημείωσε την Παρασκευή άνοδο 64 cents ή 1% στα 62,74 δολ. το βαρέλι.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 60 cents ή 0,9%, αγγίζοντας τα 70,34 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 2,4%.

Τα στοιχεία της εταιρείας Baker Hughes, τα οποία έδειξαν αύξηση του αριθμού των εξεδρών άντλησης πετρελαίου κατά 15, σε συνολικά 831, δεν ανέτρεψαν το θετικό κλίμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα κερδών για τον «μαύρο χρυσό» μετά από έξι συναπτές εβδομάδες πτώσης.

Αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχία ότι πιθανόν να επίκειται αντίδραση από πλευράς του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία να περιορίσει τα κέρδη του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα, καθώς ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους συνηθίζει να «χτυπά» μέσω Twitter όταν το αργό πλησιάζει τα 70 δολ.

Μια σημαντικά υψηλότερη τιμή του πετρελαίου θα δυσκολέψει την προσπάθεια της Ουάσινγκτον να μηδενίσει τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Τιμές αργού πετρελαίου
Απρίλιος, Παρασκευή 5 2019