Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
«Βαρύς ο πέλεκυς» για την Volkswagen – Πρόστιμο 258 εκατ. δολάρια

«Βαρύς ο πέλεκυς» για την Volkswagen – Πρόστιμο 258 εκατ. δολάρια

Διαφήμιση

23/1/2020

Οι εισαγγελείς του Καναδά πρότειναν να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 258,3 εκατ. δολαρίων στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Βαρύς αποδεικνύεται ο πέλεκυς για την Volkswagen για το σκάνδαλο dieselgate με τους εισαγγελείς του Καναδά να προτείνουν ένα ιδιαίτερα «βαρύ» πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του Καναδά προτάθηκε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 258,3 εκατ. δολαρίων στη Volkswagen, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ένοχη, για δεκάδες παραβιάσεις εκπομπών ντίζελ, σύμφωνα την ίδια την εταιρεία.

Η διοίκηση της Volkswagen κατηγορείται κυρίως ότι παραβίασε την καναδική νομοθεσία μεταξύ του Ιανουαρίου του 2008 και του Δεκεμβρίου του 2015, όταν «εισήγαγε παράνομα στον Καναδά σχεδόν 128.000 οχήματα που δεν συμμορφώνονταν» προς τους εθνικούς κανόνες για τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Dieselgate έχει ήδη στοιχίσει στη VW πάνω από 30 δισ. ευρώ
Η εταιρεία είναι επίσης αντιμέτωπη με δύο κατηγορίες διότι «έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες» στις αρχές. Οι κατηγορίες αυτές υποβλήθηκαν έπειτα από τετραετή έρευνα που διενήργησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η Volkswagen παραδέχθηκε το 2015 ότι είχε εφοδιάσει πάνω από 11 εκατ. αυτοκίνητα με ντιζελοκινητήρες με λογισμικό σχεδιασμένο για να εξαπατώνται οι ελεγκτικοί φορείς ως προς τις εκπομπές ρύπων τους, ώστε να φαίνεται ότι ήταν πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές.

Το Dieselgate έχει ήδη στοιχίσει στη VW πάνω από 30 δισ. ευρώ σε δικαστικά κόστη, πρόστιμα και αποζημιώσεις, κυρίως στις ΗΠΑ.

INSIDER.GR