Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βγαίνει από τον «πάγο» το σχέδιο για IPO της Saudi Aramco

Βγαίνει από τον «πάγο» το σχέδιο για IPO της Saudi Aramco

Διαφήμιση

02 07 2019
Η Σαουδική Αραβία επανεκκινεί τις προετοιμασίες για μια πιθανή Aρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco, μήνες μετά την αναστολή των σχετικών σχεδίων, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Aramco, η εταιρεία με την μεγαλύτερη κερδοφορία στον κόσμο, πραγματοποίησε πρόσφατα συνομιλίες με μια επιλεγμένη ομάδα επενδυτικών τραπεζών για να συζητήσει τους πιθανούς ρόλους τους στην είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Οι προετοιμασίες σχετικά με την IPO αναμένεται να επιταχυνθούν αργότερα εντός του 2019 ή στις αρχές 2020, δήλωσε η πηγή του Bloomberg, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το ανανεωμένο σχέδιο για την IPO θα αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια, μεταξύ άλλων το φιλόδοξο του στόχου η εταιρεία να αποτιμηθεί στα 2 τρισ. δολάρια. Η ζήτηση για μετοχές της Aramco θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, καθώς και από την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των κορυφαίων θεσμικών επενδυτών για τη συγκέντρωση χρημάτων σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων, των οποίων η χρήση συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και ισχυρός άνδρας της χώρας Mohammed bin Salman εμφανίζεται πρόθυμος να εισαγάγει την Aramco και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ωστόσο οι σύμβουλοί του είναι επιφυλακτικοί. Ο πρίγκιπας επιμένει ότι η IPO θα προχωρήσει κανονικά εντός του 2020 ή το αργότερο το 2021.

ENERGYPRESS.GR