Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Χειμερινή λίστα για το αυτοκίνητο σας

Χειμερινή λίστα για το αυτοκίνητο σας

Παγετός, χιόνι και λάσπη αποτελούν μεγάλη πρόκληση τους χειμερινούς μήνες για κάθε αυτοκίνητο. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνθήκες αυτές με ασφάλεια, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα πιο σημαντικά σημεία ελέγχου:

 

  1. Σύστημα Ψύξης

Η επιλογή του κατάλληλου αντιψυκτικού και η σωστή συντήρηση του συστήματος ψύξης  Radiator Flush & Radiator Conditioner βοηθούν στην ταχύτερη θέρμανση του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου.   

  1. Μπαταρία

Κάθε χρόνο, οι παλιές μπαταρίες είναι η πιο συνηθισμένη αιτία βλαβών. Η μπαταρία πρέπει να ελέγχεται και να αντικαθίσταται αν χρειαστεί.

  1. Σύστημα Καυσίμου

Το νερό που έχει συσσωρευτεί στο σύστημα καυσίμου, πρέπει να αφαιρεθεί πριν οι θερμοκρασίες πέσουν υπό το μηδέν. Τόσο για τους πετρελαιοκινητήρες Common Railόσο και για τους βενζινοκινητήρες  Fuel  Line Cleaner,  η BluechemGroup έχει αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις.  Έξτρα συμβουλή: Αν επιθυμείτε να φροντίσετε επίσης και το σύστημα εξαγωγής , ενδείκνυται το Oxicat

  1. Σύστημα πλύσης παρμπρίζ

Η αποτελεσματική προστασία ενάντια στο πάγωμα είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του συστήματος πλύσης παρμπρίζ  Windscreen Antifreeze -60°C.

  1. Φώτα

Όλα τα συστήματα φωτισμού και ειδικά τα φανάρια , πρέπει να ελέγχονται αν λειτουργούν σωστά. Για να υπάρχει ιδανικός φωτισμός  κατά την χειμερινή περίοδο που επικρατούν μέρες με σκοτάδι, πρέπει τα φανάρια να καθαρίζονται τακτικά και να διατηρούνται καθαρά. Το Nano Headlight Restore Kit ανανεώνει πλήρως τα φανάρια και τα προστατεύει από την μόλυνση.

  1. Τζάμια

Για να διατηρηθεί  καθαρό το παρμπρίζ  και να αποφευχθούν οι γραμμές , πρέπει να ελέγχεται η κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων wiper blades .

 

  1. Πόρτες

Όλα τα λάστιχα, πρέπει να φροντίζονται διεξοδικά πριν την χειμερινή περίοδο Plastic & rubber Care,  ώστε να μην παγώσουν. 

 

  1. Χειμερινά λάστιχα

Για ασφαλή οδήγηση, το προφίλ λαστίχου πρέπει να έχει τουλάχιστον 4χιλ. βάθος.  Επίσης, η ηλικία του δεν πρέπει να ξεπερνά τα δέκα έτη. Έξτρα συμβουλή: Οι βλάβες στην πλήμνη τροχού από νερό και άλατα του δρόμου μπορούν να αποφευχθούν με την χρήση του  Brake AntiSeize.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων