Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο σε προ-πανδημίας επίπεδα

Ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο σε προ-πανδημίας επίπεδα

Διαφήμιση

Κοντεύουμε να ισοφαρίσουμε τα προ πανδημίας επίπεδα στις τιμές του πετρελαίου καταγράφει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Μάριος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, ανέφερε ότι από τον Ιούνιο του 2020 και όταν οι τιμές του πετρελαίου ήταν στον πάτο λόγω της χαμηλής ζήτησης που υπήρχε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της κατάστασης της διεθνούς αγοράς των πετρελαιοειδών έχουν καταγραφεί πολύ σοβαρές αυξήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι από τον Ιούνιο του 2020 η αμόλυβδη βενζίνη έχει καταγράψει αύξηση που κυμαίνεται στα 18 σεντ, το πετρέλαιο κίνησης έχει διαφορά 21 σέντ ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 10 σεντ.

Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που σημειώθηκε τους τελευταίους 2 μήνες, από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί η τιμή της βενζίνης κατά 7,5 σεντ, το πετρέλαιο κίνησης 8,2 σεντ ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης 7,5 σεντ.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε ότι οι αυξήσεις είναι όντως πολύ μεγάλες, όπως μεγάλες ήταν και οι μειώσεις, ωστόσο, των τιμών του πετρελαίου κατά το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου ο κ. Δρουσιώτης τόνισε ότι κατά τους τελευταίους τρεις τέσσερις μήνες η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου ανεβαίνει κατά 5 δολάρια περίπου μηνιαίως και αναμένει να συνεχιστεί η αυξητική τάση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Δρουσιώτης θεωρεί ότι οι πετρελαϊκές αναμένεται να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι αύξησης των τιμών του πετρελαίου με σκοπό να ανακτήσουν τα χαμένα έσοδα του 2020.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δρουσιώτης τόνισε ότι πρέπει το κράτος να επιβλέπει τις τιμές των καυσίμων ώστε να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις αδικαιολόγητες αυξήσεις που επιβάλλουν οι πετρελαϊκές εταιρείες. 

(του Ξένιου Μεσαρίτη, Sigmalive)