Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πετρέλαιο: Τα κρούσματα σε Ινδία και Ιαπωνία πιέζουν τις τιμές

Πετρέλαιο: Τα κρούσματα σε Ινδία και Ιαπωνία πιέζουν τις τιμές

Διαφήμιση

26/4/2021

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στην Ινδία, την τρίτη χώρα στον κόσμο σε εισαγωγές πετρελαίου, δημιουργούν ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης.
«Στην αγορά υπάρχει ανησυχία ότι ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων COVID-19 σε ορισμένες χώρες, ειδικά στην Ινδία, θα μειώσει τη ζήτηση καυσίμων», δήλωσε ο Kazuhiko Saito, αναλυτής στην εταιρεία Fujitomi Co.

Στην Ιαπωνία, την τέταρτη χώρα σε εισαγωγές πετρελαίου στον κόσμο, η κατάσταση είναι επίσης ζοφερή καθώς το Τόκιο κα άλλες περιοχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Οι επενδυτές μετατοπίζουν κεφάλαια από τις αγορές πετρελαίου σε αγορές σιτηρών καθώς η αστάθεια ήταν πολύ υψηλότερη στις τιμές του καλαμποκιού και άλλων σιτηρών», εκτιμά ο Saito.Το καλαμπόκι, το σιτάρι και η σόγια στο Σικάγο έφτασαν σε πολυετή υψηλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για ζημιές σε καλλιέργειες  λόγω τους ψύχους ενισχύθηκαν από τις τιμές αλλά και από τις προσδοκίες για μεγαλύτερη χρήση γεωργικών προϊόντων για βιοκαύσιμα.

«Υπήρξαν τεχνικές προσαρμογές καθώς το ράλι των αγορών πετρελαίου έχει υπερβεί τα όριά του και καθώς ο ΟΠΕΚ + πρόκειται να χαλαρώσει τις περικοπές προσφοράς από τον Μάιο», δήλωσε ο Naohiro Niimura, συνεργάτης της Market Risk Advisory.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσουν τεχνική συνάντηση αυτή την εβδομάδα, χωρίς να αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πολιτική, ανέφεραν ι πηγές του ΟΠΕΚ + και Ρώσοι αξιωματούχοι  την περασμένη εβδομάδα.
Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, εξέπληξαν την στη συνάντηση της 1ης Απριλίου καθώς συμφώνησαν να μειώσουν τις περικοπές παραγωγής κατά 350.000 βαρέλια την ημέρα) τον Μάιο, άλλα 350.000 τον Ιούνιο και άλλα 400.000 περίπου τον Ιούλιο. 

Την Δευτέρα το πρωί (9:38 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 61,63 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,82% και το μπρεντ στα 65,56 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,31%.

INSIDER.GR