Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πυκνώνουν τα περιστατικά πυρκαγιών σε αυτοκίνητα της Tesla

Πυκνώνουν τα περιστατικά πυρκαγιών σε αυτοκίνητα της Tesla

Διαφήμιση

Τουλάχιστον τρία περιστατικά με φωτιά σε μοντέλα της Tesla σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, επαναφέροντας και πάλι στο προσκήνιο το θέμα με τα ηλεκτρικά μοντέλα και τις πυρκαγιές λόγω των μπαταριών τους.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στις 14 Μάϊου στην Καλιφόρνια. Ο ιδιοκτήτης είχε παρκάρει το Tesla του μπροστά στο σπίτι που επισκεπτόταν, όταν λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε ότι είχε πάρει φωτιά. Πλησιάζοντας το Model 3 και ανοίγοντας την πίσω πόρτα, ξεχύθηκαν φλόγες φωτιάς. Ευτυχώς δεν βρισκόταν κανείς μέσα στο όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 20 Μάϊου στο Βανκούβερ. Ο οδηγός του κινείτο σε αυτοκινητόδρομο, όταν το οκτώ μηνών Tesla σταμάτησε να λειτουργεί, και μάλιστα δεν άνοιγαν και οι πόρτες. Όταν ο καπνός άρχισε να μπαίνει στην καμπίνα, ο οδηγός έσπασε με τα πόδια του τα παράθυρα και τελικά κατάφερε να διαφύγει..

Αν και υπάρχει σύστημα για έξοδο σε κίνδυνο, το συγκεκριμένο Model Y είχε νεκρώσει τελείως. Το όχημα καταστράφηκε και αυτό ολοσχερώς, και επίκειται έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Το τρίτο περιστατικό καταγράφηκε στο Μαϊάμι στις 22 Μάϊου όπου καταστράφηκε ένα Model S. Kαι το τέταρτο περιστατικό έγινε στο Νιού Τζέρσεϋ, όπου μάλιστα υπήρχαν και απώλειες σε ανθρώπους. Εκεί, ο οδηγός του Model S έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και έπεσε πάνω σε κάποια δέντρα. Ο οδηγός σκοτώθηκε στο σημείο (αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό οφείλεται στην σύγκρουση ή στην φωτιά) ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να ξεφύγει σπάζοντας τα τζάμια.

Ο Ton Arts καταγράφει φωτιές σε Tesla σε όλο τον κόσμο, και έχει ήδη σημειώσει πάνω από 300 περιστατικά. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα αυξημένα περιστατικά που σημειώνονται αυτό τον καιρό θα πρέπει να προβληματίσουν την εταιρία και να ελέγξει και πάλι τις μεθόδους παραγωγής και τους παράγοντες ασφαλείας στα αυτοκίνητά της.

Homepage