Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τροπολογία του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ειδικών φόρων σε καύσιμα και ρεύμα

Τροπολογία του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ειδικών φόρων σε καύσιμα και ρεύμα

Διαφήμιση

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που συζητείται σήμερα στη Βουλή κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, προτείνοντας μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν:

– Κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και στις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας και δεν εκμισθώνεται.

Αναλυτικά:

«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Σε μια περίοδο κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης μονοπωλίων, ΕΕ και κυβέρνησης που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, το νέο κύμα ακρίβειας αποτελεί ένα ακόμα παράγοντα αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος.

Το ΚΚΕ ως άμεσο μέτρο ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών καταθέτει την παρακάτω τροπολογία.

Η απώλεια των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της κατάργησης των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και δαπανών.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ”».

Προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:

ΑΡΘΡΟ

  1. Καταργείται ο ΦΠΑ και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και στις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

  2. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας και δεν εκμισθώνεται.

  3. Κάθε διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης με περιεχόμενο αντίθετο με τις διατάξεις του άρθρου αυτού καταργείται».

ENERGYPRESS.GR

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων