Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από Δευτέρα – Αλλαγές σε παραλίες, εστίαση και Δημόσιο

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από Δευτέρα – Αλλαγές σε παραλίες, εστίαση και Δημόσιο

Διαφήμιση

Αίρεται από τη Δευτέρα το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας έπειτα από πολύμηνους περιορισμούς κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Η καθημερινότητά μας αλλάζει και αλλάζει δραματικά προς το καλύτερο, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες σταματούν να ισχύουν μέτρα που για μήνες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της», τόνισε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 5 το πρωί:

-αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

-εξαιρούνται από τα εβδομαδιαία self test οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια

– αυξάνεται ο αριθμός μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση (από 6 που ισχύει σήμερα)

– ορίζεται στα 300 άτομα το ανώτατο όριο ατόμων για δεξιώσεις

-ορίζεται η αναλογία 120 άτομα ανά 1.000 τμ επιφάνειας με ελεγχόμενη είσοδο στις παραλίες.

Αλλαγές θα ισχύσουν από τη Δευτέρα και στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Αναλυτικότερα:

– Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου, που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

– Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) μπορούν επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

– Σε ό,τι αφορά στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

– Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, τηρουμένων των μέτρων προστασίας και των κανόνων, που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

thesstoday.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων