Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Απόφαση-“κόλαφος” για την Volkswagen: Πρέπει να αποζημιώσει πελάτες που πήραν δάνεια για αγορά “πειραγμένων” οχημάτων diesel

Απόφαση-“κόλαφος” για την Volkswagen: Πρέπει να αποζημιώσει πελάτες που πήραν δάνεια για αγορά “πειραγμένων” οχημάτων diesel

Διαφήμιση

Η Volkswagen θα πρέπει να αποζημιώσει πλήρως όσους πελάτες της έλαβαν δάνεια για την αγορά οχημάτων καυσίμου diesel, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι έφεραν συσκευές που αλλοίωναν τεχνητά τις τιμές των εκπεμπόμενων ρύπων, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, με έδρα την Καρλσρούη, απέρριψε την Τρίτη την έφεση της αυτοκινητοβιομηχανίας και αποφάσισε ότι εκείνη οφείλει να πληρώσει 3.300 ευρώ σε πελάτη η οποία αγόρασε ένα τέτοιο όχημα το 2013, καθώς και τους τόκους του δανείου του.

“Ο αγοραστής πρέπει να αποζημιωθεί πλήρως, έτσι που να είναι σαν η αγορά να μην έγινε ποτέ”, τόνισε ο δικαστής Stephan Seiters, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η υπόθεση στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας είναι μόνον μία από αρκετές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η οποία προσπαθεί να τραβήξει μια γραμμή και να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο dieselgate του 2015.

Μέχρι στιγμής, το τελευταίο έχει κοστίσει στην Volkswagen 32 δισ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε πελάτη ο οποίος αγόρασε μεταχειρισμένο VW Golf με δάνειο από την VW Bank, θυγατρική του ομίλου. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η πελάτης επέστρεψε το αυτοκίνητο και ζήτησε αποζημίωση.

Η Volkswagen, η οποία δεν ήθελε να αποζημιώσει την πελάτη για τους τόκους του δανείου, τόνισε ότι η ετυμηγορία δεν μπορεί να αφορά όλα τα οχήματά της τα οποία αγοράστηκαν με δανειακή χρηματοδότηση.

capital.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων