Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο καθώς η αύξηση κρουσμάτων δημιουργεί ανησυχίες για τη ζήτηση

Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο καθώς η αύξηση κρουσμάτων δημιουργεί ανησυχίες για τη ζήτηση

Διαφήμιση

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου. επεκτείνοντας τις απώλειες τις περασμένης εβδομάδας, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη προκαλεί ανησυχίες για τη ζήτηση αργού, ενώ η προοπτική αύξησης της προσφοράς φέρνει επίσης πιέσεις στις τιμές.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με πάνω από 83.000 νέα κρούσματα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στα μέσα Ιουλίου με περίπου 77.300 κρούσματα. Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε και η Γαλλία, με πάνω από 50.000 κρούσματα να ανακοινώνονται χθες Κυριακή.

Από την πλευρά της προσφοράς, η National Oil Corp της Λιβύης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα συνεχιστούν οι εξαγωγές από δύο βασικά λιμάνια της χώρας και ανέφερε ότι η παραγωγή θα φτάσει το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα σε τέσσερις εβδομάδες.

Ο OPEC+ πρόκειται επίσης να αυξήσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο του 2021 μετά τη μείωση – ρεκόρ της παραγωγής στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να συμφωνήσει να επεκτείνει τις μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC+.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου χάνει 1,14 δολάρια ή 2,84% και κινείται στα 38,73 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου χάνει 1,06 δολ. ή 2,52% στα 41,01 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe. 

capital.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων