Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βενζίνη: Fuel Pass για τη βόρεια Ελλάδα ζητούν οι πρατηριούχοι

Βενζίνη: Fuel Pass για τη βόρεια Ελλάδα ζητούν οι πρατηριούχοι

Διαφήμιση
 
 

Με την τιμή της βενζίνης να στέλνει τους πολίτες για ανεφοδιασμό στις γειτονικές χώρες, οι πρατηριούχιοι της χώρας κατέθεσαν δικές τους προτάσεις για να αντιστρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, συνεχίζουν να συρρέουν στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Οι πρατηριούχοι βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται, καθώς οι επισκέψεις στις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με το carandmoto.gr, συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Προτείνουν Fuel Pass ή Κάρτα Πολίτη οι πρατηριούχοι

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Θέμης Κιουρτζής, έχει ήδη προταθεί στο υπουργείο Οικονομικών να εφαρμοστεί, έστω δοκιμαστικά, το Fuel Pass ή Κάρτα Πολίτη, έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές που ζουν δίπλα σε χώρες με φθηνό καύσιμο να επωφελούνται από χαμηλότερες τιμές.

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Κιουρτζής ευελπιστεί ότι θα μετριαστούν σε θεαματικό βαθμό οι «εξορμήσεις» των Ελλήνων πολιτών σε γειτονικές χώρες. Και έτσι θα ενισχυθούν τα έσοδα των πρατηριούχων της χώρας. Η υιοθέτηση της εν λόγω πρωτοβουλίας, όπως εξήγησε, δεν θα έπληττε τα οικονομικά της χώρας.

«Ζητήσαμε να γίνει αυτό δοκιμαστικά έστω και σε μια πόλη προκειμένου να καταλάβει η πολιτεία ότι το επιπλέον έσοδο που θα έχει από την αύξηση των πωλήσεων θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο και πως θα ισοσκελίσει τη μείωση των εσόδων από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Δηλαδή οι αυξημένες πωλήσεις θα φέρουν εξισορρόπηση στα έσοδα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Εξάλλου τι ζητήσαμε; Να εφαρμοστεί αυτό δοκιμαστικά. Έστω ας γίνει αυτό πρώτα στη Κομοτηνή, να γίνει μια άσκηση και θα δουν ότι θα υπάρχουν καλά αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τιμές καυσίμων σε Ελλάδα και γειτονικές χώρες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα ήταν στα 1,827 ευρώ/λίτρο, για τις 26 Δεκεμβρίου του 2022, όταν στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία ανερχόταν στα 1,251 και 1,285 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά στο diesel, η τιμή του στην Ελλάδα ήταν 1,791 ευρώ/λίτρο, όταν στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία δεν ξεπερνούσε τα 1,30 και 1,521 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα

KOAZANI.GR

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων