Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠΕΚ Επανεκκίνηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και επέκταση σε 8 νησιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠΕΚ Επανεκκίνηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και επέκταση σε 8 νησιά

Διαφήμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

 ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κρήτης:  Γραφείο – Αρχιμήδους 29, 71306

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
: http://www.popek.gr  * popek@popek.gr

12/4/2021

Αίτημα για να ωφεληθούν από το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα υγρά καύσιμα -εκτός από τις επιχειρήσεις- και οι κάτοικοι της Κρήτης, μετέφερε στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σχετικά με την επανεκκίνηση του μέτρου για το 2021. Ο υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε ότι εκπονείται συνολική μελέτη από το ΚΕΠΕ για όλη τη νησιωτική Ελλάδα και θα υπάρξει συνολική ρύθμιση.

Η εφαρμογή της Αντιστάθμισης Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) στους δικαιούχους Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (ΜΑΝ) και Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝΕ) για το 2021 θα εκκινήσει σύντομα με την έκδοση σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το μέτρο θα ισχύει εκτός από τα 34 νησιά στα οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση πιλοτικής εφαρμογής, και για οκτώ επιπλέον νησιά που διαθέτουν πρατήρια καυσίμων και συγκεκριμένα το Αγκίστρι, την Αμμουλιανή, την Ελαφόνησο, την Ιθάκη, το Μεγανήσι, τους Παξούς, τη Σχοινούσα και τα Κουφονήσια.

Το σχετικό Πληροφοριακό Σύστημα έχει αναλάβει το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) Α.Ε. το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (mobile application) μέσω της οποίας θα καταχωρούνται από εσάς σε αυτό, οι αποδείξεις προμήθειας των επιλέξιμων υγρών καυσίμων καθώς και οι αντίστοιχοι ΜΑΝ ή ΜΑΝΕ των πελατών που προμηθεύονται τα καύσιμα.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων