Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επιστολή προς πρόεδρο ΣΕΕΠΕ σχετικά με τη διαμόρφωση τιμής Π.Θ 9/10/2018

Επιστολή προς πρόεδρο ΣΕΕΠΕ σχετικά με τη διαμόρφωση τιμής Π.Θ 9/10/2018

Διαφήμιση

 

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

E-mail evethax@otenet.gr

www.enveth.gr

Θεσσαλονίκη  9  Οκτωβρίου 2018

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ:671                                                                        

 

ΠΡΟΣ: ΣΕΕΠΕ ΠΡΟΕΔΡΟ κο. ΑΛΗΓΙΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κο. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Π.Ο.Π.Ε.Κ.  ΠΡΟΕΔΡΟ κο. ΑΣΜΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΘΕΜΑ: Διαμόρφωση τιμής πετρελαίου θέρμανσης

 

       Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

                Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωσή σας ως Πρόεδρος  του ΣΕΕΠΕ στις 8/10/2019  σε ότι  αφορά τη  διαμόρφωση της τιμής   του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,020 ευρώ ανά λίτρο , όταν οι εκπρόσωποι του κλάδου μας ( εμείς που αγοράζουμε από εσάς ) το εκτιμούσαν κατά ελάχιστο στο 1,050 ευρώ .Με την  διυλιστηριακή τιμή  του προϊόντος μειωμένη κατά 13 λεπτά του Ε.Φ.Κ  να ανέρχεται στα 93,9 λεπτά  , το περιθώριο κέρδους αφαιρουμένου του Φ.Π.Α είναι 6,5 λεπτά. Δηλαδή εκτιμάτε ότι το μεικτό κέρδος  συνολικά  των  6,5 λεπτών ανά λίτρο , είναι αρκετό για τις εταιρίες σας, τον μεταφορέα που θα μεταφέρει το πετρέλαιο στα πρατήρια μας την προμήθεια των τραπεζικών καρτών, το δικό μας   κέρδος που θα στείλουμε 2 εργαζόμενους με το βυτίο να παραδώσουν στα σπίτια το καύσιμο.  Με την βεβαιότητα ότι γνωρίζετε, ότι το κόστος χρέωσης του καυσίμου που αγοράζουμε από εσάς ,   μαζί με το ποσό που μας χρεώνουν   οι τράπεζες για την προμήθειά τους , στην ευνοϊκότερη περίπτωση  δεν είναι λιγότερο από 2 λεπτά,  καταλήγουμε  στο συμπέρασμα ότι , σας φαίνονται λογικά τα 4,5 λεπτά (μέγιστο κέρδος που μπορεί να έχει το πρατήριο). Δεν γνωρίζουμε  όμως κανέναν μαθηματικό τύπο με αυτό το περιθώριο κέρδους ,  με νόμιμη διακίνηση καυσίμων  να αφήνει το παραμικρό κέρδος στις επιχειρήσεις που διακινούν καύσιμα. Όταν τέτοιου μεγέθους οικονομικοί παράγοντες της αγοράς όπως είστε εσείς, μηδενίζουν το κέρδος των επιχειρήσεων , είναι υποκριτικό να διεκδικούν ταυτόχρονα και  την νομιμότητα στην οποιαδήποτε αγορά και ιδιαιτέρως την ευαίσθητη και υπερφορολογημένη αγορά των καυσίμων.

               

Επίσης  θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος αφού το συνολικό κέρδος των 6,5 λεπτών είναι επαρκές και η κοινωνική ευαισθησία σας τόσο μεγάλη γιατί δεν το υιοθετείται στα δικά σας, θυγατρικά πρατήρια, στα οποία όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός  είναι 16,5 ή 26,5 λεπτά.

                Τέλος, σας καλούμε για άλλη μία φορά δείχνοντας σωφροσύνη,  από κοινού να χαράξουμε πορεία,  ευημερίας για εσάς και επιβίωσης για εμάς , ώστε η αγορά καυσίμων στην οποία δραστηριοποιούμαστε  να λειτουργήσει ορθολογικά. Οι κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν βάναυσα τις επιχειρήσεις μας , μόνο με κοινή  προσπάθεια όλων μας συμπεριλαμβανομένης και της  διαχρονικά απέχουσας Πολιτείας  μπορούν να αντιμετωπιστούν. Σας υπενθυμίζουμε ότι είτε μας βλέπετε ως  πελάτες ,  είτε ως συνεργάτες , είτε ως εχθρούς  είμαστε τελικά συνοδοιπόροι , διότι κανείς δεν είναι μόνος του στην αγορά.         

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων