Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επιστολή προς Υφυπουργό οικονομικών κυρία Παπανατσιου αίτημα παράτασης της εφαρμογής της ΠΟΛ 1208/2018 – 2/1/2019

Επιστολή προς Υφυπουργό οικονομικών κυρία Παπανατσιου αίτημα παράτασης της εφαρμογής της ΠΟΛ 1208/2018 – 2/1/2019

Διαφήμιση

 

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

E-mail evethax@otenet.gr

www.enveth.gr

                                                               Θεσσαλονίκη   2 Ιανουαρίου   2019

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 641

ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                                                                              

              κα.  Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου

ΘΕΜΑ: Εκ νέου αίτημα παράτασης της εφαρμογής της ΠΟΛ 1208/2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Π.Ο.Π.Ε.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ κο. ΑΣΜΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΑΔΕ κο. ΠΙΤΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΑΔΕ κο. ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Αξιότιμη κυρία Παπανάτσιου, επανερχόμαστε στο αίτημα μας για τη παράταση υλοποίησης της ΠΟΛ 1208/2018, διότι είναι ανέφικτη η εφαρμογή της χωρίς τη διασύνδεση των εμπορικών προγραμμάτων με τη κονσόλα του συστήματος εισροών-εκροών. Η απαίτηση έκδοσης ακυρωτικού παραστατικού για τα εκδοθέντα τιμολόγια και δελτία αποστολής  χωρίς τη συμμετοχή του συστήματος είναι ανέφικτη στη πράξη, όπως επίσης   ενέχει και προβλήματα σφαλμάτων του χρήστη με αποτέλεσμα να γινόμαστε παραβάτες από ανθρώπινο λάθος. Τα πρατήρια  λειτουργούν 20-24 ώρες και σίγουρα όλοι εργαζόμενοι δεν μπορούν  να χειριστούν τα προγράμματα σωστά, επίσης η έκδοση τιμολογίου σε αντικατάσταση των δελτίων αποστολής ανά προϊόν προσθέτει τεράστιο κόστος λειτουργίας. Πρέπει επίσης  να προβλεφθεί ο χρόνος έκδοσης παραστατικού σε αντικατάσταση της απόδειξης  εσόδου της αντλίας στις περιπτώσεις λειτουργίας του πρατηρίου σε κατάσταση self service  και ιδιαιτέρως κατά τις νυχτερινές ώρες. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι μεγάλες εταιρίες λογισμικών δεν είναι έτοιμες να μας υποστηρίξουν,  γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε επικοινωνώντας με μία μεγάλη εταιρία και ο κύριος Πυργιώτης  που προς τιμήν του ενδιαφέρθηκε για την αλήθεια των λόγων μας.  Δεν είμαστε αντίθετοι στη λήψη των  νέων αυτών  μέτρων  περισσότερο για να μη κατηγορηθούμε ότι δεν θέλουμε τη νομιμότητα παρά για το ότι πιστεύουμε στη χρησιμότητα τους , αρκεί όμως να μπορούν να  εφαρμοστούν.  

             Θέλουμε να επαναλάβουμε το αίτημα μας για λήψη μέτρων που πραγματικά θα συνεισφέρουν στη μείωση της παραβατικότητας τα οποία δεν μπορεί να είναι μονομερή προς την κατεύθυνση μόνο των πρατηρίων. Υπάρχει μία στόχευση μόνο στο πρατήριο το οποίο έχει επιβαρυνθεί  υπερβολικά κοστολογικά   χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για τους άλλους εμπλεκόμενους στη διακίνηση καυσίμων. Πρέπει να σας τονίσουμε ότι ηλεκτρονικά μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία δεδομένου αυτά  ήδη έχουν ’’ σπάσει. Ο προσανατολισμός πρέπει να έχει στόχευση  την αναλογικότητα και τη δικαιοσύνη των ποινών. Ο κατά επάγγελμα λαθρέμπορος-παραβάτης έχει πλέον κοστολογημένες τις ποινές διότι όταν και εάν  (λόγω των υποστελεχομένων υπηρεσιών)  συλληφθεί τα παράνομα κέρδη του είναι υπέρ πολλαπλάσια των ποινών του, για αυτό βλέπουμε κάποιοι να είναι κατά συρροή παραβάτες.

              Επί της ευκαιρίας ζητούμε να  κωδικοποιηθεί η  νομοθεσία διότι οι δεκάδες  νόμοι , ΠΟΛ και ερμηνευτικές αυτών έχουν φέρει σε απόγνωση πρατηριούχους, μηχανογράφους και λογιστές. Αντί εκατοντάδων  αλλαγών,  παραπομπών και ερμηνευτικών πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα   της νομοθεσίας ώστε να μπορέσουμε επί τέλους εμείς να την παρακολουθήσουμε και οι ελεγκτικές αρχές να την γνωρίζουν ώστε να την εφαρμόζουν σωστά.  

           Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου από όπου και να προέρχονται  διεκδικούν και αποζητούν  τη νομιμότητα στη διακίνηση των υγρών και αερίων καυσίμων. Πιστεύουμε δε,  ότι η παραβατικότητα είναι η μεγαλύτερη  πληγή  του κλάδου και είναι η  αιτία κλεισίματος πολλών οικογενειακών και τίμιων πρατηρίων. Σε ότι αφορά την  ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και την ΠΟΠΕΚ της οποίας είμαστε μέλος δεν πιστεύουμε ότι  έχουμε   δώσει δείγματα αφερεγγυότητας.   

           Περιμένουμε άμεσα απάντηση στο αίτημά μας .

 

 

 

 

         

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων