Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ζάκυνθος | «Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – Τι ισχύει με το επίδομα

Ζάκυνθος | «Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – Τι ισχύει με το επίδομα

Διαφήμιση

1/12/2022

Πτώση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην τιμή των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ αυξάνεται η ζήτησή του με το κρύο να γίνεται πλέον εντονότερο. Στο νησί μας η τιμή έπεσε κάτω από το 1,20 ευρώ/λίτρο.

Οι πρατηριούχοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους και τόνισαν ότι οι χαμηλές τιμές θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά τους καταναλωτές.

«Η τιμή του πετρελαίου έχει μια πολύ σημαντική πτώση και θα συνεχιστεί η μείωση από ό,τι γνωρίζουμε. Είναι καλό για όλους. Και η βενζίνη και το πετρέλαιο είναι σε χαμηλά. Η τιμή κυρίως είναι στο 1,20, αλλά πάει και πιο χαμηλά. Μέρα με τη μέρα αλλάζει. Η πτώση έχει να κάνει με την επιδότηση από το κράτος και μέχρι τώρα φέρνει αποτέλεσμα», τόνισε ο κ.Γιάννης Καρατζάς, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων και πρόσθεσε:

«Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι μειωμένη η τιμή τα καύσιμα. Τώρα με τη νέα χρονιά, θα φανεί πως θα πάνε τα πράγματα… Υπάρχει ζήτηση αν και ο κόσμος ρωτάει και περιμένει να πέσει και άλλο ή τιμή».

 

 

Γιάννης Καρατζάς

Από την πλευρά του, ο κ. Διονύσης Γιαννούλης (Τρουμπετίνος) που είναι επίσης ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων σημείωσε:

«Θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο πετρέλαιο και τη βενζίνη. Είχαμε και γενικώς μειώσεις εδώ και δυο εβδομάδες. Στο 1,15-1,20 ευρώ/ λίτρο είναι το πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι πολύ καλές τιμές για τα δεδομένα της Ζακύνθου. Είναι στα ίδια επίπεδα με της Αθήνας… Στις 4 Δεκεμβρίου που λήγει η προθεσμία για το επίδομα θα δούμε αν θα σταματήσει και το επίδομα 6-7 λεπτών που έδιναν οι εταιρίες».

 

Διονύσης Γιαννούλης

Το επίδομα

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα MyΘέρμανση και έχει δεχτεί πάνω από 900.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για αιτήσεις έως τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη δόση να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Όπως είπε ο Υφυπουργός, οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή – σημείωσε – θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ο κ. Βεσυρόπουλος, είπε ότι φέτος θα διατεθεί ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, ποσό «αισθητά αυξημένο», σε σχέση με τα 174 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν πέρυσι.

imerazante.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων