Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η BMW πούλησε σε τρεις μήνες 560.543 αυτοκίνητα

Η BMW πούλησε σε τρεις μήνες 560.543 αυτοκίνητα

Διαφήμιση

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ούτε το πιο αισιόδοξο στέλεχος του βαυαρικού ομίλου δεν περίμενε τέτοια επιτυχία. Η BMW ξεκίνησε τη χρονιά με ένα ιστορικό ρεκόρ, παρ΄ότι η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί πολύ μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά.

Τα SUV είναι τα πιο δημοφιλήΣυγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα με έδρα το Μόναχο, παρέδωσε σε πελάτες ανά την υφήλιο το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, πάνω από 560.543 νέα αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση 36,2%. Η εντυπωσιακή αυτή άνοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δημοτικότητα των μοντέλων της σειράς Χ (246.068 μονάδες, +36,5%). Επίσης, πολύ καλά τα πήγε η νέα Σειρά 5 (+43,0%) και η Σειρά 3 (+43,6%).

Όσον αφορά στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο. Με 70.207 παραδόσεις τόσο στα PHEV (Plug-in Hybrid) όσο και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η BMW δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να φθάσει στον στόχο της, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κυκλοφορία τουλάχιστον 1 εκατομμύριου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων συνολικά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με την iX3, η οποία λανσαρίστηκε στην Ευρώπη μόλις πριν από μερικές εβδομάδες και το i3, καθώς και την προσθήκη των iX και i4 στο άμεσο μέλλον, η μάρκα θα προσφέρει μια πολύ ισχυρή γκάμα αυτοκινήτων τεχνολογίας EV.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μέχρι το 2023, το BMW Group θα έχει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στο 90% περίπου των σημερινών κατηγοριών της αγοράς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 2030, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, θα έχουν αναλογία τουλάχιστον 30% στις παγκόσμιες πωλήσεις.

ZOOGLA.GR

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων