Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κύπρος: Σε επιφυλακή οι Αρχές για πετρελαιοκηλίδα από τη Συρία

Κύπρος: Σε επιφυλακή οι Αρχές για πετρελαιοκηλίδα από τη Συρία

Διαφήμιση
31/8/2021
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πετρελαιοκηλίδα αναμένεται να επηρεάσει τις κυπριακές ακτές, σήμερα Τρίτη ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές της Κύπρου, παρακολουθώντας την πορεία πετρελαιοκηλίδας που κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές της Κύπρου. Η μεγάλων διαστάσεων διαρροή πετρελαίου έρχεται από τη Συρία και απειλεί να προκαλέσει μία τεράστια οικολογική καταστροφή

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πετρελαιοκηλίδα αναμένεται να επηρεάσει τις κυπριακές ακτές, σήμερα Τρίτη ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με φωτογραφίες από δορυφόρο η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται, το πρωί της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Όπως αναφέρει ο Πολίτης Κύπρου, πρώτο αναμένεται ότι θα επηρεαστεί το Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα. 

Το Τμήμα Αλιείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ότι, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, συνήλθε η Ομάδα Αντίδρασης για αξιολόγηση όλων των δεδομένων και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων. 

 

Ήδη, όπως αναφέρεται, έγιναν όλες οι ενέργειες για ενημέρωση του κατοχικού καθεστώτος και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να παρέχει βοήθεια στην περίπτωση που αυτό της ζητηθεί.

ΕΘΝΟΣ
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων